Enam Bulan Terpisah Dari Keluarga, Lelaki Tertekan Tumbuk Pintu Masjid Di Temui Meninggal Dunia


JOHOR BAHRU: Seorang lelaki ditemukan maut dengan kesan kecederaan pada pergelangan tangan serta kaki kanan, di rumah sewanya di Taman Scientex dekat sini pagi Ahad lepas.


Ketua Polis Daerah Seri Alam Supt Mohd Sohaimi Ishak berkata siasatan awal mendapati pada malam sebelumnya lelaki berumur 28 tahun itu dikatakan mengamuk di Masjid Taman Scientex yang berdekatan dengan rumahnya apabila mendapati pintu masjid ditutup selepas waktu Isyak.

"Dia bertindak menumbuk pintu cermin hadapan masjid itu hingga pecah, menyebabkan tangannya berlumuran darah.

"Di lantai masjid terdapat kesan tompokan darah. Semakan kamera litar tertutup (CCTV) mendapati lelaki itu telah menumbuk sebanyak dua kali pintu cermin itu sehingga pecah," katanya dalam kenyataan lewat malam ini.


Beliau berkata berdasarkan siasatan awal, kakak lelaki itu memberitahu bahawa adiknya yang merupakan jurutera kimia sebuah syarikat berada dalam keadaan tertekan kerana tidak dapat melawat keluarga di Kuala Berang, Terengganu, sejak kira-kira enam bulan.

Katanya polis menerima makluman mengenai lelaki itu pada kira-kira 7.35 pagi Ahad, dan mayat telah dirujuk ke Hospital Sultan Ismail di sini untuk proses bedah siasat.

"Hasil bedah siasat mendapati sebab kematian adalah luka parah di pergelangan tangan kanan saluran darah alteri, dan urat tendon terputus akibat tumbukan pintu cermin kaca.

"Kes diklasifikasi sebagai kes mati mengejut," tambahnya.

Sumber: BERNAMA


Jika ada kawan, ahli keluarga mahupun jiran yang mengalami kesakitan emosi, hulurkan tangan ringankan beban mereka.

Bagi yang memerlukan perkhidmatan sokongan emosi, boleh menghubungi talian tertera:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WHATSAPP Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan)

KSK-Care JAKIM di WHATSAPP 0111-9598214

Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

Admin

Next Post Previous Post