[VIDEO] 'Barang orang tu' - Netizen Bengang Tonton Aksi Baling Barang Pekerja Courier

Tular sejak semalam di seluruh media sosial video berdurasi 15 saat menunjukkan tindakan pekerja courier membaling barangan yang perlu dihantar. Lebih mengejutkan, netizen mendakwa pekerja terbabit turut mencapak barangan yang memiliki sticker 'fragile'

Baling-Baling Barang Pembeli

Hal ini didakwa disebabkan masalah pengurusan yang seakan menganiya pekerja apabila bayaran yang diterima tidak setimpal dengan kerja penghantaran yang mereka lakukan.

Campak Parcel ada Sticker Fragile? 

Nak mogok tu mogok jela, barang orang jangan usik

Namun begitu, ramai warganet yang tidak berpuas hati dengan mogok yang dilakukan oleh pekerja-pekerja tersebut kerana barangan yang mereka lempar dan rosakkan adalah milik pembeli dan pastinya tidak ada kena mengena dengan masalah antara mereka dan syarikat pengurusan.

Tak pasal-pasal boleh ke lokap

Tak kurang juga yang meninggalkan komen dengan merasakan tindakan mereka tidak menyelesaikan masalah, tetapi membuatkan orang lain seperti penjual turut berdepan masalah andai barangan yang dibaling itu rosak akibat kemarahan yang mereka luahkan.

Rata-rata daripada mereka faham akan penganiyaan yang dihadapi pekerja syarikat perkhidmatan penghantar barangan itu. Namun, apabila ia melibatkan kerugian orang lain, ia adala satu tindakan yang tidak bertanggungjawab.

Laporkan kepada KPDNHEPAdmin

Next Post Previous Post