Hilang Kemanusiaan. Anak Tinggal Ibu Kudung Tepi Jalan Bersama Beg Baju & Pampers

Benarlah kata pepatah seorang ibu mampu jaga 10 anak, namun 10 anak belum mampu jaga seorang ibu. Kasihnya ibu kekal selamanya. Setiap kejayaan anak adalah dari termakbulnya doa si ibu. Namun tidak semua anak yang mahu membalas jasa dan pengorbanan ibunya.

Ditinggal tepi jalan

Tular di media sosial perkongsian daripada Facebook Lembaga Zakat Selangor, pihak mereka telah mendapat laporan seorang warga emas yang kudung kakinya ditinggalkan bersama pakaian dan juga lampin pakai buang di tepi jalan.

Susulan daripada itu, pihak Skuad Saidina Umar (SSU) Zakat Selangor serta Ketua Operasi Agihan Daerah Kuala Langat bertindak segera turun pada jam 8.30 malam tadi bagi menyantuni wanita ini.

Anak tak dapat jaga ibu

Menerusi info yang diperoleh, wanita tersebut masih mempunyai waris dan pihak LZS dapat menghubungi mereka. Walau bagaimanapun, pihak keluarga tidak dapat memberi kerjasama.

Tambah LZS, mereka dapat menghubungi anak wanita tersebut dan bersetuju untuk membawa pulang ibunya, namun sekitar jam 3 pagi dia membuat keputusan tidak boleh menjaga ibu lagi.


Jadi, pihak polis terpaksa menghubungi pusat jagaan warga emas yang datang menaiki ambulans untuk membawa ibu ini ke hospital bagi pemeriksaan kesihatan dan saringan Covid-19.

Reaksi Warganet

Kenapa perlu di buang ibu itu?

Sebak Hati

Admin

Next Post Previous Post