5 Tablet Bawah RM600 Untuk PdPR

Gambar hiasan

Umum mengetahui wabak pandemik Covid-19 banyak mengubah kehidupan kepada norma baharu. Jika semalam Malaysia merekodkan jumlah kes harian tertinggi pernah dicatatkan dengan 5725 kes serta 16 kematian baru dilaporkan. Ini secara tidak langsung, kita bakal meneruskan kehidupan dengan norma baharu untuk suatu tempoh yang belum diketahui. 

Jika menyebut norma baharu, pelajar antara kumpulan yang terkesan dimana mereka tidak dibenarkan hadir ke sekolah untuk proses pembelajaran seperti sebelum pandemik melanda. Buat masa ini, kerajaan hanya membenarkan pelajar yang akan menduduki peperiksaan awam sahaja hadir ke sekolah. Selebihnya pelajar lain perlu menjalani Pengajaran Dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR).

Namun begitu tidak semua yang mampu menjalani PdPR oleh kerana beberapa faktor. Antaranya kekangan pada peranti seperti laptop, ataupun tablet dan juga sambungan internet. Berikut Saje Share kongsikan beberapa model tablet mampu milik sesuai untuk PdPR.

1. SAMSUNG GALAXY TAB A (2019)


Tablet samsung ini hadir dengan teknologi 4G, boleh mengguna internet kelajuan tinggi. Size screen yang besar 8" serta memiliki dua camera 8MP dan 2MP camera depan sesuai untuk Zoom atau Google Meet. Dikuasakan dengan processor 2Ghz dan RAM 2GB.

Untuk details dan pembelian, boleh tengok kat sini

2. LENOVO TAB M7


Tablet ini paling mampu milik dengan harga RM459, anda akan mendapat sebuat tablet bersize 7-inci, dikuasakan dengan processor MediaTek MT8765, 2GB RAM + 32GB ROM, dilengkapi dengan dua camera 2MP & 2MP belakang

Untuk details dan pembelian, boleh tengok kat sini

3. LENOVO TAB M8

Jenama yang tidak asing dalam dunia teknologi iaitu Lenovo. Selain memiliki komputer riba, telefon pintar, Lenovo turut menghasilkan tablet mereka. Lenovo Tab M8 antara tablet mampu milik dengan spesifikasi yang baik untuk urusan seharian dan pembelajaran mahupun tontonan video. Hadir dengan size screen 8-inci, Processor MediaTek Helio A22, 2GB RAM dan dua camera 5MP dan 2MP. Tablet ini dijual pada harga RM575

Untuk details dan pembelian, boleh tengok kat sini

4. TECLAST P20HD

Pasti ramai tidak mengenali jenama tablet ini, namun jenama ini sangat terkenal dengan penghasilan tablet mampu milik khusus untuk pemngajaran dan pembelajaran. Teclast dijual dengan harga yang lebih kurang sama dengan pesaing yang lain namun mereka hadir dengan spesifikasi yang lebih tinggi dan power! Untuk model ini mereka tawarkan tablet bersize 10.1-inci, Prosessor UNISOC SC9863A, dengan 4GB RAM serta kapasiti battery yang besar 6,000mAh dan dua camera 5MP belakang dan 2MP depan.

Untuk details dan pembelian, boleh tengok kat sini

Admin

Next Post Previous Post