Bekas Pekerja Subway Kongsi Rahsia Cara Jadikan Sandwich Lebih Sedap

Baru-baru ini tular dimedia sosial twitter, pengguna berkongsi pengalaman dimana tidak tau cara untuk membuat pesanan di restaurant Subway. Menurutnya beliau kurang arif untuk memilih atau memesan variasi Subway supaya lebih sedap. 

Pengguna twitter lain, Hajaarudin yang juga bekas pekerja restaurant Subway menjawab pertanyaan tersebut. Beliau mendedahkan rahsi, cara dan tips untuk membuat pesanan Subway lebih sedap. Perkongsian berkenaan mendapat lebih 36ribu retweet, dan lebih 53ribu tanda suka. 



Tips:

  1. Kalau nk pilih roti yg sedap, pilih hearty italian and request triple toast. sumpah sedap and crunchy! dia takkan soggy walaupun dh sejuk & bercampur dgn sos.
  2. Combination sos yg paling sedap adalah ranch (minta extra), thousand (minta extra), sweet onion, mayonnaise, olive oil, chili & BBQ. combination sos2 ni sesuai untuk semua jenis menu including salad & wrap.
  3. Kalau korang penggemar sayur, mintak je extra. tak ada additional charge. sos pun tak ada additional charge. yg ada additional charge daging je.
  4. Tak semua org tau yg Subway actually ada mushroom soup. Kalau korang order wrap, boleh try makan dengan mushroom soup. sedap!!
  5. Sos ketchup adalah sos yg paling tak sedap. So jgn sesekali korang letak sos ketchup kat sandwich/wrap or salad korang. Dia akan potong stim kesedapan sandwich korng sbb dia rasa masam2 sikit, lagi2 kalau makan dgn meatball marinara mmng spoil habis
Okay berbalik kepada point no 1 tadi, hanya roti HEARTY ITALIAN SAHAJA yg boleh double toast or triple toast. Kalau roti lain macam parmesan oregano, honey oat, wheat tak sesuai double toast nanti terlalu lembik. Kalau roti italian nak double toast dibenarkan. OHH YA BERBALIK KEPADA POINT NO 2, terlupa nak mention lagi satu sos, Chipotle Southwest


Post a comment

0 Comments