[VIDEO] “Terima Kasih Ya Allah,” Peniaga Sebak, Sujud Syukur Lepas Terima Lesen PerniagaanSebelum ini, pernah tular tweet oleh Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri TPr, Annuar Musa, mengenai seorang wanita warga emas yang berniaga tanpa lesen di tepi jalan.
Tweet tersebut mendapat perhatian ramai kerana sikap toleransi Annuar Musa, yang tidak meminta wanita tersebut memberhentikan perniagaan, malah meminta agar terus meneruskan jualan dan mendapatkan lesen.
Ini iklan, tolong la tekan. Sebagai tanda sokongan

Annuar Musa datang sendiri serah lesen pada Kak Nah

Terbaru, menerusi Facebook Wilayahku, hari ini peniaga tersebut dikenali sebagai Che Nah atau Minah Awang, 71, sekali lagi menerima kunjungan Annuar Musa, yang datang untuk menyerahkan sendiri lesen perniagaan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur.
Ini iklan, tolong la tekan. Sebagai tanda sokongan

Menteri turun padang hantar lesen

Kak Nah sujud syukur

Cukup terharu dengan keprihatinan Menteri Wilayah Persekutuan itu, sejurus menerima lesen perniagaan, Che Nah terus melakukan sujud syukur.
Dapat dilihat, Annuar Musa cuba menenangkan peniaga kenderaan saji ( food truck) di Jalan Medan Setia Bukit Damansara itu, yang kelihatan sebak kerana terlalu terharu.
Ini iklan, tolong la tekan. Sebagai tanda sokongan

Ini menteri yang kita nantikan

Turut tersentuh dengan sikap prihatin Annuar Musa, rata-rata netizen menyifatkan beliau sebagai seorang pemimpin yang sudah lama dinantikan oleh rakyat.

Akhirnya jumpa juga menteri yang bagus

Ini iklan, tolong la tekan. Sebagai tanda sokongan

Harapnya peniaga gunakan lesen sebaik mungkin

Sinar baru buat para peniaga kecil

Seronok sangat rasanya, semoga kepimpinan yang telus seperti ini dapat diteruskan agar Malaysia mampu melahirkan sebuah negara yang maju dan harmoni.
Sumber : Wilayahku
Admin

Next Post Previous Post