Tiada Bil Fizikal Dihantar Ke Rumah, Check Bil Elektrik Secara Online Di Aplikasi & Laman Web TNB

Tenaga Nasional Berhad (TNB) telah pun mengumumkan di laman Facebook mereka, TNB Careline bahawa operasi bacaan meter dan penghantaran bil fizikal di premis akan dihentikan sementara waktu dari 20-31 Mac 2020 demi keselamatan korang dan warga kerja TNB.


Untuk pengetahuan korang, pelanggan yang menerima bil pada tarikh 20-31 Mac akan dikira secara anggaran berdasarkan penggunaan sebelumnya. Sebagai contoh, sekiranya korang menerima bil bulan sebelumnya sebanyak RM100, bil terkini juga akan dianggarkan sebanyak RM100.

Bil tersebut akan diselaraskan apabila pembaca meter mereka mengambil bacaan sebenar di premis pada bulan hadapan (bergantung kepada keadaan semasa).Oleh yang demikian, bil fizikal bagi tarikh-tarikh tersebut tidak akan diserahkan ke rumah korang. Salinan bil terkini boleh didapati melalui portal myTNB di www.mytnb.com.my atau aplikasi myTNB yang boleh dimuat turun dari Google Play Store atau App Store.
Jika korang mempunyai sebarang pertanyaan, boleh hubungi mereka di talian 1-300-88-5454 atau email kepada tnbcareline@tnb.com.my
Admin

Next Post Previous Post