Noah Nangis Teresak Lihat Jenazah Dikebumi, BCL Tempah Liang Lahad Sebelah Pusara Arwah


Jenazah Allahyarham Ashraf Sinclair telah selamat dikebumikan di San Diego Hill, Jakarta selepas solat Asar waktu tempatan. Suasana pilu sekitar majlis pengebumian makin terasa apabila melihat anak tunggalnya, Noah menangis sebak di samping ibu, Bunga Citra Lestari.
Rakaman yang disiarkan media Indonesia itu menunjukkan Bunga Citra kelihatan tenang memujuk Noah yang sedang bersedih. Tambah memilukan apabila air mata Bunga sendiri tidak berhenti mengalir.

Semoga kuat


Menerusi video yang dimuatnaik pengguna Instagram, Volasinthia, Noah yang baru berumur 10 tahun menangis teresak-esak semasa majlis pengebumian bapa. Majlis pemakaman yang disiarkan iNews Live itu juga memperlihatkan Bunga Citra berwajah sugul sambil mengesat air mata yang jatuh ke pipi.
Di media sosial, ramai yang turut berduka melihat anak kecil itu terpaksa menerima hakikat kehilangan bapa sekelip mata. Malah, mereka juga tidak dapat membayangkan kehidupan yang bakal dijalani Noah tanpa seorang bapa.

Hancur hati ini
Mahu Berdamping Dengan Suaminya, Bunga Cinta Lestari Tempah Liang Lahad Bersebelah Ashraf Sinclair

Pemergian pelakon terkenal Ashraf Sinclair hari ini memberi kesan yang dalam buat isterinya, Bunga Cinta Lestari sehinggakan dia menempah liang lahad bersebelahan dengan makam arwah suaminya.
Menurut Ketua Pegawai Eksekutif San Diego Hills, Suziani Japardy memaklumkan BCL ingin ditempatkan bersama suaminya di tanah perkuburan tersebut. Sebaknya.

Tempah liang lahad bersebelahan

Benar. Dari BCL minta karena beliau maunya berdampingan dengan suami tercinta. Sudah direncanakan untuk BCL-nya.
Tidak hanya menempah tanah perkuburan untuk suaminya, BCL juga terus menempah tanah perkuburan disamping suaminya sekali. Sebaknya melihat seorang isteri yang sangat mencintai suaminya.
Beliau cuma nggak mau yang single. Dia maunya berdampingan dengan suami. Yang hubungi BCL langsung melalui Doddy manajernya telpon ke saya.
Manakala menurut pengurusnya, Doddy, BCL menolak untuk menempah satu makam untuk suaminya, lalu menyuruhnya menempah sepasang makam untuk menempatkan dirinya kelak.

Ramai sebak

Tanah perkuburan yang mewah

Persiapan pemakaman Ashraf Sinclair di San Diego Hills 
Buat pengetahuan semua, tanah perkuburan San Diego Hills memang sangat terkenal kerana konsepnya yang lebih moden dan cantik. San Diego Hills ini terletak di Margamulya, Telukjambe Barat, Karawang Barat, Jawa Barat merupakan sebuah tanah perkuburan yang mewah.
Bukan itu sahaja, malah tanah perkuburan ini juga dijadikan sebagai tempat pelancongan bagi orang ramai melihat keindahan sebuah tanah perkuburan yang dijaga seperti taman.

Tanah perkuburan yang dijaga rapi

Persiapan pemakaman Ashraf Sinclair di San Diego Hills, Karawang, Jawa Barat, Selasa.
Berdasarkan website sandiegohills, harga paling murah di San Diego Hills pada bulan Februari 2020 adalah Rp 57 juta bersamaan RM17 ribu untuk satu liang lahad. Dilihat pada foto dikongsikan tidak hairanlah jika harganya agak mahal memandangkan tanah perkuburan ini terjaga baik dan rapi. Semoga arwah tenang dan ditempatkan dikalangan orang beriman.
Sumber : Hotdetikbeedotcom
Admin

Next Post Previous Post