Ucapan Terakhir Kanak-Kanak Sebelum Ditikam Bapa Saudara, Undang Sebak


“Adik sayang sangat papa” menjadi ucapan terakhir Nur Hafiya Aufa Mohd Taquddin sebelum dibunuh bapa saudaranya di Felda Cherul 2, Kemaman, Terengganu petang semalam.
Bagi Mohd Taquddin Ramli, ucapan tersebut pasti tidak boleh dilupakan selepas mendapat panggilan daripada ahli keluarga yang memberitahu anaknya ditikam.

“Ketika itu saya sedang bekerja di sebuah kilang di Johor, dalam keadaan terkejut saya tidak putus-putus berdoa supaya kecederaan dialami Nur Hafiya tidak serius.“Kira-kira 10 minit selepas itu, saya mendapat maklumat dia gagal diselamatkan, hanya Tuhan sahaja yang tahu perasaan saya,” katanya.
 Tambah bapa berusia 33 tahun itu, kali terakhir dia bertemu dengan anaknya yang berusia tiga tahun berkenaan pada Ahad lalu ketika Nur Hafiya datang melawatnya di Johor.
“Nur Hafiya beritahu datuknya yang dia rindu saya. Selama dua hari bersama, perangainya agak pelik. Dia amat manja dan sering bergurau dengan saya, kasih sayangnya nampak lain sangat.“Dia juga kerap bercerita mamanya kini berada di syurga. Saya tidak menyangka itu petanda Nur Hafiya akan pergi buat selama-lamanya,” ujarnya.

Lebih memilukan apabila isterinya Umie Baizura meninggal dunia akibat kemalangan Ramadan lalu yang menyebabkan Nur Hafiya dijaga oleh keluarga terdekat lain.
Terdahulu, suspek yang berusia 26 tahun dipercayai penagih dadah dan pesakit mental ditangkap petang semalam selepas menikam mangsa pada bahagian dada sehingga menyebabkan kematian.

Admin

Next Post Previous Post