Pesakit Kanser Yang Diusung Ke KWSP Dikhabarkan Sudah Meninggal Dunia


Sebelum ini, pernah viral di media sosial tentang kisah seorang pesakit kanser yang terpaksa diusung ke pejabat Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) bagi mendapatkan pengesahaan untuk mengeluarkan simpanan carumannya. Perkara ‘kurang menyenangkan’ yang dialami oleh wanita itu telah mendapat pelbagai respon dalam kalangan netizen yang rata-ratanya tidak berpuas hati dengan pihak KWSP. Bahkan susulan kejadian itu, pihak KWSP juga turut tampil memohon maaf kepada wanita terbabit dan keluarganya.
Bagaimanapun terbaru, satu perkhabaran duka diterima apabila wanita tersebut dikhabarkan sudah meninggal dunia. Innalillahi wainna ilaihi rajiun.

Meninggal jam 5.45 pagi semalam

Menerusi satu status yang dimuat naik laman Facebook Daily Traffic Report semalam, wanita yang berusia 56 tahun itu dikatakan telah menghembuskan nafasnya yang terakhir pada jam 5.45 pagi, di Austin Resident.
Menurut status itu, jenazah seterusnya telah dikebumikan di tanah perkuburan Islam Mount Austin jam 11 pagi hari yang sama.

Ucap takziah

Susulan daripada itu, rata-rata netizen di Facebook turut mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarhamah. Malah mereka juga turut mendoakan agar roh wanita itu dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.
Admin

Next Post Previous Post