12 Apps Terbaik Untuk Edit Video Guna Smartphone. Senang je!

Smartphone merupakan gadget penting dalam kehidupan kita harini. Selain membuat panggilan ataupun berhubung menerusi aplikasi sosial seperti whatapps, telegram. Smartphone juga menjadi peranti utama kita untuk snap gambar atau record video untuk jadikan kenangan, mahupun perkongsian di media sosial. 


Tahukah anda pemilihan Aplikasi yang betul memainkan peranan penting untuk menghasilkan video yang bagus. Jika menggunakan teknik serta aplikasi yang betul, korang dapat hasilkan video berkualiti dan menarik. Disini Saje Share nak kongsi dengan korang 12 Apps terbaik yang korang boleh guna untuk edit video cantik-cantik. Wah!!
Baru la video korang menarik nak upload dekat sosial media macam Facebook, Instagram, Youtube atau nak guna buat video untuk presentation dekat sekolah, universiti pun boleh. Apps ni ada pada kedua dua platform IOS dan Android. Boleh download free je.

1)FilmoraGo




2) Adobe Premier Clip

3) Viva Video




4)Power Director


5) Kine Master




6) Vlogit


7) Magisto




8) Overvideo


9) Vizmato




10) Quik


11) iMovie

Apps ini hanya ada pada iPhone sahaja

12) Clip

Sebenarnya, terdapat banyak lagi aplikasi bagus yang digunakan untuk edit video menggunakan smartphone selain daripada yang disebutkan di atas. Tapi bagi pendapat kami, ini 12 aplikasi terbaik berbanding yang lain.

Post a Comment

0 Comments