Sumber Istana Dedah Rihana Petra Tuntut Rumah Bernilai RM41 Juta, Nafkah RM123,000 Sebulan


Nampaknya isu penceraian di antara Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V dengan Rihana Oksana Gorbatenko masih belum reda apabila baru-baru ini timbul kontroversi terbaru membabitkan kisah mereka.
Mengikut laporan terkini media antarabangsa Mail Online, Rihana dilaporkan mahu menuntut sejumlah wang pampasan yang tinggi susulan penceraiannya dengan Sultan Muhammad.

Mahu rumah di London

Menerusi laporan portal itu,  Rihana dilaporkan mahu menuntut pampasan berbentuk sebuah rumah di London yang bernilai £8 juta (RM41.2 juta) berserta nafkah sebanyak £24,000 (RM 123,964) sebulan.
Sumber istana yang memetik laporan itu berkata Rihana meminta elaun tersebut kononnya untuk membantu menyara anak mereka, Leon.
Sumber itu turut mempersoalkan tuntutan Rihana untuk bayi kecil itu.
Adakah Leon akan memasuki Eton tahun depan yang memerlukan Rihana menuntut jumlah sebanyak itu untuk bayi tersebut?
Bagaimanapun menurut laporan itu lagi, masih tiada sebarang pengesahan daripada pihak Rihana tentang perkara ini.

Tahu bercerai melalui internet


Sementara itu, menerusi entri terbaru model itu di laman Instagramnya, Rihana telah memuat naik satu posting temubual di antara dirinya bersama Mail Online.
Dalam temubual itu, Rihana berkata dia hanya mengetahui berita tentang penceraiannya bersama suami melalui internet.
Sejak suami meninggalkan saya Disember lalu, dia tidak pernah kembali lagi. Saya tahu tentang penceraian saya melalui internet.
Saya tidak tahu apa sebenarnya yang berlaku sebab semuanya okay. Kami juga sedang menunggu kelahiran anak pertama dan saya sendiri tidak faham sebab sebenar dia buat begini.

Ditinggalkan sejak Disember

Bercerita lebih lanjut, dia mendakwa suaminya telah meninggalkan dirinya sejak Disember lalu dan tidak mempunyai peluang untuk berbincang dan mendapatkan penjelasan berhubung penceraian mereka.
Saya tidak bercakap dengan suami saya sejak Disember tahun lalu. Saya tidak mempunyai peluang untuk berbincang dan diperjelaskan tentang hubungan kami malah saya juga cuba menghubungi suami, rakan-rakannya dan pihak istana.

Wajah Leon sama seperti ayahnya

Ketika disoal samada dia pernah diminta untuk membawa anaknya membuat ujian DNA, Rihana berkata dia tidak perlu membuktikan kepada sesiapa tentang status bayinya itu kerana Leon sememangnya anak kepada Sultan Muhammad yang dilahirkan dalam perkahwinan yang sah.
Dia (Leon) nampak saling tidak tumpah seperti ayahnya dan dia mempunyai wajah seperti orang Asia.
Pada ketika ini, saya tidak nampak sesiapa boleh melindungi Leon daripada semua perkara negatif ini.

Tolong jalankan tanggungjawab

Bekas ratu Moscow itu kemudiannya merayu agar bekas suaminya yang juga dikenali sebagai Faris untuk mula menjalankan tanggungjawabnya sebagai seorang bapa kepada Leon.
Faris, sedarlah! Kamu ada seorang anak dan kamu adalah seorang ayah.
Dan kamu adalah seorang raja. Tak kira apa yang berlaku dalam perkahwinan kita, saya mahu anak saya untuk mempunyai ibu dan ayah. Fikirlah tentang anak kamu.
Rihana dalam pada itu memberitahu dia kini membesarkan anaknya sendirian menggunakan sumber kewangannya.
Saya membesarkan anak lelaki saya sendiri dan saya menguruskan kewangan sendiri. Saya (bekerja) dalam pemasaran antarabangsa dan ibu bapa saya juga turut membantu menjaga anak saya.
Admin

Next Post Previous Post