Pendapatan Instagram Cristiano Ronaldo Dilaporkan Lebih Tinggi Berbanding Di Juventus


Sebut mengenai Cristiano Ronaldo kami yakin ramai yang cukup mengenalinya. Berjaya menjadi ikon bola sepak serta popularitinya yang terjangkau selama lebih sedekad berjaya membuatkan nama beliau dikenali.

Terbaharu, Cristiano Ronaldo nampaknya berjaya menjadi antara influencerdengan pendapatan tertinggi di Instagram. Pendapatan yang diperoleh bukan sahaja mengalahkan beberapa pemain bola sepak popular malah turut memintas beberapa selebriti terkenal.
Cristiano Ronaldo
Berdasarkan laporan, Cristiano Ronaldo berjaya mengaut keuntungan melalui iklan di Instagram sebanyak £38.2 juta (RM207.66 juta) diikuti dengan pencabar terdekat beliau, Lionel Messi dengan £18.7 juta (RM101.66). Pendapatan yang diperoleh juga dilihat berganda lebih tinggi berbanding David Beckham, Salena Gomez, Kylie Jenner dan Khloe Kardashian.

Lebih hebat, jenama yang dibawa dirinya berjaya membuatkan pendapatan yang diperoleh melalui platform Instagram melalui pengiklanan lebih tinggi berbanding kontrak beliau di Juventus yang dianggarkan sekitar £26.39 juta (RM143.46 juta).
1548153689_162859_1548156543_noticia_normal
SUMBER: DIARIO AS
Pendapatan yang diperoleh melalui dua sumber ini secara tidak langsung membolehkan pemain berasal dari Portugis ini mengaut £64 juta setakat tahun ini. Untuk pengetahuan, pendapatan yang disebutkan tidak termasuk dengan jumlah keuntungan yang diterima sepanjang menjadi beberapa duta beberapa syarikat terkemuka dunia.
Melihat kepada karier beliau yang semakin memuncak dalam bidang pengiklanan, tidak mustahil nama beliau bakal berada sebaris dengan David Beckham, Tiger Woods dan Sarena Williams dalam bidang pengiklanan.

Sumber: TheVocket
Admin

Next Post Previous Post