Ibu hamil kembar, terkorban dalam kemalangan.NURUL Ashikin Kamaruddin yang meninggal dunia dalam kemalangan bersama suaminya, Muhammad Syakiran Shamsuddin di Jalan Syed Putra, Kuala Lumpur, hari ini mengandungkan anak kembar.
Menurut Nur Azmawati Shamsuddin, 37, berita kehamilan itu hanya diketahui mereka sekeluarga selepas bedah siasat ke atas mayat Nurul Ashikin selesai pada 1 tengah hari.

Kakak kepada arwah Muhammad Syakiran itu berkata, mereka sekeluarga sangat terkejut dan sedih dengan apa yang berlaku, apatah lagi kandungan arwah sudah berusia dua bulan.
Katanya, pasangan itu mempunyai seorang cahaya mata lelaki, Muhammad Arfan Ziqri yang berusia 22 bulan.

ANAK YANG KUAT

“Keluarga memang terkejut sebab kami belum dimaklumkan mengenai kandungan arwah, mungkin kerana usia kandungan masih awal.
“Namun, saya dimaklumkan oleh adik-beradik yang berada di Kuala Lumpur, mereka menemui buku merah jambu (buku pemeriksaan kandungan) dalam beg tangan Nurul Ashikin,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Nur Azmawati berkata, arwah Muhammad Syakiran juga mempunyai kembar iaitu Muhammad Syakirin, 30, yang tinggal di Bachok, Kelantan dan sudah berumah tangga serta ada dua anak.
“Lebih memilukan apabila kami baru berkumpul di rumah arwah beberapa hari lalu kerana berjalan-jalan di Kuala Lumpur dan arwah juga menghantar adik bongsu (Muhammad Nazrul, 19) di stesen bas malam tadi (semalam) untuk pulang ke Kelantan.
“Nazrul pun tiba pada 7 pagi tadi (hari ini). Tiba-tiba kami terima pula berita mengenai mereka kemalangan,” katanya yang memberitahu jenazah kedua-duanya akan dihantar pulang hari ini dan dijangka tiba malam ini.
Katanya, jenazah akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Repek Hilir, Bachok.
Admin

Next Post Previous Post