Alif Satar Dipuji Pertahankan Rakan Sepentas Daripada Gurauan ‘Body Shaming’


Jika masyarakat mahu menjadikan artis sebagai role model, Alif Satar adalah calon paling sesuai. Semalam, Alif Satar mempertahankan rakan sepentas beliau, Sherry Alhadad daripada menjadi mangsa body shaming ketika satu rancangan siaran langsung berlangsung semalam.
$ads={1}


Satu klip tentang insiden berkenaan dimuat naik di Twitter di mana Alif Satar dilihat mengalih perhatian gurauan juri Mark Adam kepada sesuatu yang kurang menyakitkan hati. Dapat dilihat wajah Sherry juga sedikit berubah ketika gurauan berkenaan dibuat. Namun, tindakan pantas Alif tersebut sedikit sebanyak mengubah kembali mood ketika insiden itu berlaku.
$ads={2}

Amani berkata beliau sudah melihat banyak kali melihat Alif mempertahankan martabat wanita dan akan memperbetulkan keadaan jika beliau merasakan sesuatu tidak baik sedang berlaku. Bagi Amani lagi, Alif Satar adalah ‘permata’ yang jarang dijumpai.


Mark Adam juga sudah membuat permohonan maaf kerana terlanjur kata ketika rancangan tersebut. Beliau tidak berniat menyakiti hati sesiapa dan mungkin pemilihan perkataannya tidak sesuai pada ketika itu.

Post a Comment

0 Comments