Kajian Menunjukkan Wanita Lebih Tertarik Dengan Lelaki Berjambang


Jika anda mempunyai jambang, mungkin anda perlu simpan sahaja jambang anda kerana kajian daripada Jurnal Evolusi Biologi menunjukkan wanita lebih tertarik melihat lelaki berjambang berbanding dengan lelaki yang hanya ada janggut kambing.
Penyelidik juga merumuskan bahawa adalah bukan satu kebetulan bahawa ramai wanita meminati selebriti terkenal yang berjambang seperti Jamie Dornan, Jake Gyllenhaal dan Chris Hemsworth.
Kajian itu juga meminta 8,500 wanita membuat penilaian sejauh mana tarikan lelaki sebagai kekasih berdasarkan sama ada mereka berjambang, berjanggut, atau berjanggut kambing.
kajian menunjukkan wanita lebih tertarik dengan lelaki berjambang
Penyelidikan berkenaan membabitkan sekumpulan lelaki yang diambil gambar tanpa janggut atau jambang dan selepas beberapa hari bercukur dan empat minggu berlalu, foto mereka diambil sekali lagi.
kajian menunjukkan wanita lebih tertarik dengan lelaki berjambang
Dalam penilaian itu, kebanyakan responden wanita memilih lelaki berjambang sebagai paling menarik diikuti sekadar yang berjanggut.
Lelaki yang mempunyai wajah bersih tanpa janggut atau jambang di kedudukan terakhir.
"Pemilik jambang biasanya menyebabkan lelaki dilihat sebagai lebih matang, maskulin, dominan ketika bersosial dan kelihatan agresif.
"Lelaki berjambang mungkin lebih menarik bagi wanita apabila mereka menimbang sama ada menjalin hubungan jangka pendek atau panjang.." – Jurnal
Admin

Next Post Previous Post