Mahu tarik minat pelajar, cikgu Sejarah ini pakai baju zaman kuno ketika mengajarTidak hairan sekiranya ramai pelajar kurang gemar akan subjek Sejarah kerana dikatakan mata pelajaran yang paling bosan dan mengantuk di sekolah.
Walau bagaimanapun, sebagai seorang guru yang berdedikasi, mereka sanggup melakukan pelbagai cara untuk memastikan anak didiknya memberikan sepenuh perhatian ketika sesi pembelajaran.

Itu dilakukan oleh seorang guru yang dikenali sebagai Safwan Jebat, dimana beliau akan memastikan pelajar memahami perkara yang ingin disampaikan supaya mereka boleh lulus dengan cemerlang.
Baru-baru ini, Safwan memuat naik satu video yang menjadi tular di laman Twitter apabila memaparkan dirinya sedang mengajar subjek berkenaan.


Lebih menarik apabila beliau mengambil tampil memakai pakaian ala-ala zaman purba sambil berdiri di atas meja di luar kelas.
Melihat ke ruangan komen, rata-rata netizen terpukau dengan idea kreatif yang dilakukan Safwan serta memuji kesungguhan dirinya menjadi seorang guru yang berjaya menarik perhatian pelajar.

Berkicap juga kalau buat waktu sekolah petang…

Kenapa cikgu Sejarah aku tak macam ni…

Takut pengetua heret aku keluar sekolah je…

Sumber: Safwan Jebat , Oh My Media
Admin

Next Post Previous Post