Juara Tilawah Al-Quran, tak memilih hanya impi jodoh ‘biasa2’ sahajaSedap mata memandang, sedap lagi telinga mendengar. Begitulah yang dapat digambarkan apabila bercakap mengenai Nor Farhatul Fairuzah Panut yang menjadi sebutan ramai, selepas menjuarai Tilawah Al-Quran peringkat antarabangsa, pada Sabtu lepas.

19 tahun dah juara!

Pelajar tingkatan 6, SMAP Labu

Kemenangan gadis berusia 19 tahun ini, telah membawa pulang kepingan emas bernilai RM 70,000, wang tunai sebanyak RM40,000 dan juga piala iringan.
Qariah muda itu merupakan pelajar Tingkatan 6 dalam bidang syariah di Sekolah Menengah Agama Persekutuann (SMAP) Labu, Negeri Sembilan.

Soal jodoh, saya mahu yang biasa2 sahaja..

Namun apabila diajukan soalan berkaitan jodoh pilihannya, gadis berusia 19 tahun ini terlihat malu seketika, namun menjawab bahawa dia belum mahu memikirkan perkara tersebut, sebaliknya mahu menumpukan perhatian terhadap pelajaran.
“Alah…(sambal tertawa), belum terfikir lagi, tapi tak taulah… kalau boleh yang ‘biasa-biasa’ sahaja. Tak kisah.” 

Amal baca Quran setiap 15 minit…

Menurut anak bongsu daripada lima orang adik-beradik itu, dia mengamalkan membaca al-Quran setiap 15 minit, dan waktu yang paling sesuai adalah selepas menunaikan solat subuh untuk ‘memecahkan suara’.
Nur Farhatul Fairuzah juga merancang untuk menyambung pengajian dalam bidang al-Quran dan syariah.
Ternyata, qariah muda ini telah mengundang perhatian ramai jejaka kerana wajah manisnya. Rata-rata ramai cuba untuk memikatnya menerusi ruangan komen laman sosial.
Sumber : Utusan Harian , Farhatul Fairuzah , TV Al-Hijrah  Oh My Media
Admin

Next Post Previous Post