“Dia cuma nak solat.” -Disangka curi tabung masjid, remaja ini bocor kepala dihentak besiDatang ke surau untuk menunaikan solat, namun malang buat lelaki ini apabila niat baiknya telah disalah tafsir apabila dia dipukul kerana disangkakan pencuri.
Tidak berpuas hati, kakak kepada mangsa Cyda Rasymelda melalui akaun Facebooknya telah memuat naik beberapa keping gambar mangsa yang cedera dibelasah selepas selesai solat di salah sebuah masjid di Selangor.
Perkongsian yang dibuat Cyda Rasymelda mendapat perhatian netizen yang berasa geram dengan tindakan melulu si pelaku yang tidak menyiasat sebelum mengambil tindakan.


Bocor kepala dihentak kerawang pagar besi

Difahamkan, mangsa mengalami kecederaan pada bahagian kepala selepas dihentak dengan menggunakan kerawang pagar besi kerana didakwa mencuri barangan masjid setelah selesai solat.
Mangsa yang berlumurah darah segera dibawa ke hospital, hentakan itu menyebabkan berlaku hentakan di kepala manakala dahi terpaksa dijahit kerana koyakan yang serius.Laporan Polis

Adik memang datang untuk solat

Hasil penelitian di kamera litar tertutup jelas membuktikan mangsa hanya bersolat dan tiada sebarang kecurian yang berlaku ketika dia berada di dalam masjid tersebut.

Laporan polis dah buat kami tuntut keadilan

Ekoran insiden tersebut, pihak keluarga mangsa telah membuat laporan polis dan mencari tahu siapa penyerang yang tidak bertimbang rasa itu bagi menuntut keadilan.
Semoga perkara ini menjadi iktibar, supaya perkara seperti ini tidak akan berulang lagi kepada sesiapa pun lagi dan dinasihatkan agar sentiasa membuat usul periksa dahulu sebelum buat sesuatu tindakan.
Sumber : Facebook Cyda Rasymelda  OH My Media
Admin

Next Post Previous Post