ILP mohon maaf tindakan pegawainya tendang motosikal

RAKAMAN pegawai ILP Kota Bharu menendang tiga motosikal yang diparkir di dalam kawasan itu yang tular di media sosial. - Foto ihsan pembaca

KOTA BHARU: Pihak Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Bharu sudah membuat laporan berhubung tindakan pegawainya menendang motosikal yang diparkir di dalam kawasan itu sehingga tular di media sosial hari ini.
Pengarahnya, Zainuddin Ahmad, berkata perkara itu juga sudah dimaklumkan kepada Ibu Pejabat Jabatan Tenaga Malaysia (JTM) untuk tindakan lanjut.
Katanya, pihak pengurusan ILP Kota Bharu ingin memohon maaf di atas tindakan tidak wajar pegawai yang menimbulkan keadaan tidak selesa kepada ibu bapa pelajar yang berurusan dengan ILP Kota Bharu sepertimana yang ditularkan.
“Hari ini adalah pendaftaran pelajar lama dan memang sebarang kenderaan tidak dibenarkan masuk. Sepatutnya, pegawai itu tidak berbuat demikian dan boleh memanggil pelajar mengalihkan kenderaan mereka.
“Kami sudah melaporkan kejadian itu ke Ibu Pejabat JTM untuk tindakan segera diambil terhadap pegawai berkenaan,” katanya ketika dihubungi hari ini.
Rakaman berdurasi seminit 28 saat yang menunjukkan pegawai institut kemahiran itu menendang tiga motosikal yang diparkir di kawasan itu sehingga jatuh tular di media sosial sejak petang ini.
Lelaki terbabit dikatakan berbuat demikian ketika sesi pendaftaran pelajar lama selepas tidak berpuas hati dengan tindakan mereka meletakkan motosikal di kawasan itu.
Perbuatan itu berjaya dirakam oleh salah seorang pelajar yang kebetulan berada di lokasi kejadian.
Sementara pihak JTM ketika dihubungi menerusi aplikasi Facebook rasminya berkata, pihaknya memandang serius perkara itu.
“Tindakan susulan yang sewajarnya terhadap pegawai berkenaan akan diambil.
“JTM memohon maaf kepada ibu bapa pelajar yang terbabit dan akan memastikan kejadian sama tidak akan berulang di masa hadapan,” katanya.


Sumber: Berita Harian
Admin

Next Post Previous Post