“Gigih dia bawa motor delivery makanan, walau tangannya kudung…” – Kisah lelaki OKU ini jadi inspirasi ramaiKekurangan bukanlah menjadi penghalang kepada seseorang untuk berjaya, berusaha mencapai impian. Begitulah kisah seorang lelaki OKU ini, yang mengalami kecacatan pada tangannya.

Syahrain Fadzil memilih untuk menjadi seorang penghantar makanan, Food Panda. Membonceng motosikalnya ke serata tempat, untuk menghantar makanan walau ke mana sahaja, kisah lelaki OKU ini telah mendapat perhatian ramai dan menjadi inspirasi kepada netizen.

Seorang pengguna Twitter, telah memuat naik video bersama Syahrin, ketika pemuda itu menghantar makanan kepadanya. Berikutan posting tersebut, kisah lelaki ini telah tular di laman sosial.

Walau serba kurang, ia bukan alasan


Ketika disoal, Syahrin memberitahu bahawa dalam semingg beliau berupaya memperoleh pendapatan dalam RM600 hingga RM800. Mengakui bahawa dia sudah biasa menunggang motosikal demi tuntutan pekerjaannya, pengguna Twitter itu turut meninggalkan nombor telefon Syahrin kepada sesiapa yang ingin mendapatkan khidmatnya.


Subhanallah, hebatnya bro ni! Jiwa besar…


Selepas kisah ini tular, rata-rata ramai yang telah meninggalkan komen memuji semangat kental pemuda ini. Mereka turut tersentuh melihat kecekalan Syahrin bekerja sebagai penghantar makanan.

Ada juga yang tertanya-tanya bagaimana lelaki ini membonceng motosikal, walau serba kekurangannya. Seorang pengguna Twitter telah meninggalkan klip video Syahrin membonceng motosikal.

Tabik Spring memang terinspirasi dengan kisah ShahrenAdmin

Next Post Previous Post